Den Faglige Stolthed

Konference for lægesekretærer og sundhedsfagligt personale

16. marts 2017

Vi spreder alle vores arme ud  og byder velkommen til en dag med den faglige stolthed i centrum. Janteloven vendes på hovedet, og vi sætter fokus på, hvem vi er og hvor vi vil hen.

Så kære søde blæksprutte, kom og lad dig tilslutte og få en dejlig dag med fokus på vores fag!

Lægesekretærkonference Den Faglige Stolthed

Program

Lægesekretærkonference Ole Helmig

Ole Helmig

Ole Helmig er overlæge, dr. med. Han er født i 1928 og har mere end 60 år bag sig i den hvide verden. Først som tuberkuloselæge, senere som ortopædkirurg og administrerende overlæge på Aarhus Kommune Hospital.

Han var i sin karriere drevet af den overbevisning, at læger er til for at helbrede patienter – det er ikke patienterne, der er til for at give lægerne en karriere.

Hans liv og lægegerning er smeltet sammen i et menneske, hvis tilværelse hviler på en læresætning: Man kommer længst med anstændighed.

Men Ole er ikke kun læge. Han er også engageret familiefar, han har kæmpet for at bringe humor ind i hospitalsverdenen og har samtidig kastet sig ind i politik og kulturliv.

I hans oplæg vil han komme ind på den udvikling, der er sket i vores fag samt hvilken rolle en lægesekretær havde, da han var ung læge.

Lægesekretærkonference Glennie Grønne

Glennie Grønne

Glennie har tidligere arbejdet som sygeplejerske og alkoholkonsulent på Regionshospitalet Silkeborg med medicinsk speciale i lever- og mave-tarmlidelser, respiratorbrugere samt stofskiftesygdomme – herunder diabetes.

Hun er certificeret coach fra AXEPT og fungerer i dag som konsulent, underviser og censor for nye coaches hos AXEPT.

Derudover er hun certificeret stresscoach, er uddannet i Extended DISC og har taget merkonom fag i ledelse og samarbejde samt virksomhedsøkonomi.

Hun har en fuld diplomuddannelse i formidling med speciale i sundhedsfremme og forebyggelse samt lederuddannelsen af Lasse Zall og Anja Andersen.

Hun arbejder stadig indimellem som sygeplejerske, da hun mener, at den bedste underviser  er den, der selv har kendskab til faget.

De senere år har hun arbejdet meget med rehabilitering i flere forskellige kommuner.

Hun etablerede virksomheden Konekt.dk i 2006.

Glennie Grønne vil i hendes oplæg komme ind på, hvad vi er for nogle, hvilke typer der findes, og hvordan hun ser lægesekretærerne nu og i fremtiden. Derudover vil hun komme med anekdoter omkring lægesekretærer i hendes tid som sygeplejerske.

Lægesekretærkonference Casper Elgaard

Casper Elgaard

Casper Elgaard er tidligere professionel racerkører, der også flere gange har deltaget i Le Mans. Nu er han i Massive Motorsport, hvor han er team principal.

Casper Elgaard, som er den mest vindende DTC-kører, valgte i september 2016 at lægge hjelmen på hylden for at fokusere på jobbet som sportsdirektør.

Ved dagens foredrag vil Casper Elgaard komme ind på, hvordan man bærer den faglige stolthed både i medgang og modgang. Han vil fortælle os om sin egen faglige stolthed, samtidig med at han vil sætte den i perspektiv til vores som lægesekretærer.

Lægesekretærkonference Brian Hegelund

Brian Hegelund

Brian Hegelund startede som lægesekretærerelev d. 01.09.14 og blev færdiguddannet d. 01.09.16. Han har arbejdet som lægesekretær hos Palliativt Team på Sygehus Lillebælt i Vejle siden d. 01.09.16.
Brian Hegelund har siden 2009 været informatør hos Oplysning om Organdonation.

Derudover er han meget aktiv i DL, hvor han i december 2016 modtog et legat fra Handelsfagskolens Jubilæumsfond for sin indsats gennem skoleopholdene og for sit engagement i DL elev.

Brian Hegelund vil afrunde dagens emne, vores faglige stolthed, hvor han samtidig vil blære sig med faget som lægesekretær.