Vanens magt

– Et opgør med autopiloten

Du vågner i den samme side af sengen, som du plejer, og tjekker din mobil.
Står op, går i bad og får tøj på.
Du sætter kaffe over, spiser morgenmad, mens du hører dit faste morgenradioprogram.
Kører til arbejde, finder din plads og tænder computeren.

… Samme procedure, dag efter dag. Din indre autopilot styrer showet.

Alle mennesker har vaner, der giver os en følelse af tryghed. Vores hjerne belønner gentagelser og presser os til at vælge det vante, der ikke er forbundet med for mange risici eller kræver for meget energi. Men vaner kan også stå i vejen for vores trivsel, udvikling og succes.

Som lægesekretær er det afgørende at holde sig skarp og kunne følge med den konstante udvikling i sundhedssektoren. Hvis hjernen ikke er fleksibel og omstillingsparat, vil ens faglige profil blegne med tiden. Og hvordan sørger man så for at holde sig selv up to date?

Ved denne konference har vi sat foredragsholdere på programmet, der vil give os et indblik i hjernens mekanismer, og hvorfor det kan være en god idé at overvinde mageligheden og arbejde mod at ændre dårlige vaner. Rutinen kan være din ven, men den kan også spænde ben for dine muligheder for at udvikle dig, både på arbejdet og i privaten. Hvis du forstår hjernens spilleregler, kan du også bedre træne den til at træffe bedre beslutninger.

Vi glæder os til – sammen med jer – at blive klogere på, hvorfor mennesket er et vanedyr, og hvad vi kan gøre for at begrave ”plejer” og udfordre os selv noget mere.